Visie en Missie

Stichting De Schuilplaats is een woningbouwproject in Suriname. De stichting bouwt aan kwalitatief hoogwaardige woningen in de oud-Surinaamse stijl voor een betaalbare prijs. De onderhoudsarme woningen worden sleutelkaar opgeleverd in een prachtige en rustige woonomgeving. Op ca. 60 hectare worden ruim 500 woningen gebouwd in verschillende prijsklassen. Behalve woningen wordt ook gezorgd voor voorzieningen zoals speelplaatsen, een wandelpark, sport, recreatie en winkels. De stichting sluit elke activiteit op het behalen van winst uit.

Visie

Volgens Stichting De Schuilplaats is een gedegen en adequate huisvesting voor mensen van groot belang. Als iemand prettige huisvesting heeft zal dat ook het geluk en het levensplezier bevorderen. Iedereen in Suriname zou de mogelijkheid moeten hebben om een eigen huis aan te schaffen. Daarmee wordt bijgedragen aan de ontwikkeling van een betere woonsituatie in Suriname.
De Schuilplaats wil hierbij helpen door kwaliteitswoningen te bouwen voor een betaalbare prijs. De stichting heeft geen winstoogmerk waardoor deze doelstelling haalbaar wordt gemaakt.

Missie

Stichting De Schuilplaats ziet dat een groot aantal problemen van mensen terug te voeren zijn tot (structurele) problemen op het gebied van huisvesting. Onze missie luidt daarom:

 

Stichting De Schuilplaats wil een actieve bijdrage leveren in het terugdringen van de woningnood in Suriname door het bouwen van kwaliteitswoningen voor een betaalbare prijs in een goede en uitgebalanceerde omgeving.